14708 Młody niedźwiedź polarny, biegnący

12.11zł

Ten produkt nie występuje już w magazynie

4005086147089

Odbiór osobisty ( Piła ul Poznańska 22 ) Darmowa
Kurier GLS ( 24h ) 11.38zł
Paczkomaty InPost ( 24H ) 10.00zł
Kurier GLS pobranie ( 24H ) 12.19zł
Dostawa: 7 do 14 dni

Dodaj do listy życzeń


Materiał Plastik
Kolor Wielokolorowy
Stan Nowy
Bohater brak
Marka Schleich
Płeć Chłopcy, Dziewczynki
Wiek dziecka 3 lata +
Certyfikaty, opinie, atesty CE, EN 71

Opis produktu

Niedźwiedzie polarne to największe drapieżniki lądowe na Ziemi.
Gęste, śnieżnobiałe futro i gruba tkanka tłuszczowa chronią je przed zimnem.
Niedźwiedź polarny jest największym lądowym drapieżnikiem na Ziemi.
Ważący ponad 500 kilogramów i mający prawie trzy metry długości niedźwiedź jest dwa razy większy niż tygrys syberyjski.
Niedźwiedzie polarne mają grubą warstwę tłuszczu, która pozwala im przetrwać ekstremalne arktyczne zimno.
Mają również warstwę podszerstka i warstwę przezroczystych włosów ochronnych, dzięki czemu mogą pływać i polować w bardzo niskich temperaturach.
Niedźwiedzie polarne są bardzo dobrymi pływakami i były widziane nawet do 300 km od wybrzeża.
Niedźwiedzie polarne korzystają z bardzo wrażliwego węchu podczas poszukiwania pożywienia.
Zapach mogą poczuć z półtora kilometra lub zakopany pod śniegiem o grubości jednego metra!
Słuch i wzrok są porównywalne do ludzkiego.
Chociaż niedźwiedzie polarne żyją jak samotnicy, nie mają ustalonych terytoriów i lubią się razem bawić.
Kojarzenie w pary odbywa się w maju, a w okresie ciąży samica niedźwiedzia polarnego prawie potraja swoją wagę.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

14708 Młody niedźwiedź polarny, biegnący

14708 Młody niedźwiedź polarny, biegnący

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: